In gemeente De Bilt werken verschillende maatschappelijke organisaties, bedrijven, de gemeente en enthousiaste inwoners jaarrond aan een duurzaam De Bilt.

In de Week van de Duurzaamheid (van 7 t/m 16 oktober 2022) staan de 17 Global Goals op de agenda. Daarom past het programma van De Biltse Schooldag van de duurzaamheid zo goed in deze week! Daar leren ook basisschoolkinderen over de werelddoelen van de Verenigde Naties, en dan in kindertaal.

Het scholierendebat is het startsein voor deze bijzondere week. Het eerste weekend staat in het teken van de mens. Er is aandacht voor ongewenste eenzaamheid, armoede, honger en het welzijn en geluk van jezelf én de ander.

In het tweede weekend ligt de focus vooral op het vele mooie groen in de gemeente en gaat het over thema’s als biodiversiteit, water(kwaliteit) en de gevolgen van droogte. Inwoners en organisaties laten aan elkaar en mensen van buiten de gemeente zien hoe mooi zij in gemeente De Bilt wonen en hoe men het ook zo houdt.

Op de werkdagen tussen de twee weekenden is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Daarom organiseren wij op vrijdag 14 oktober De Biltse Schooldag van de duurzaamheid.

Kijk op de website van De Biltse Week van de Duurzaamheid als je meer wilt weten over het hele programma.