Op 12 oktober 2022 werd om 10:30 uur een persconferentie gehouden in de Biltsche Hoek. Aan vier leerlingen (Thijmen, Menno, Anne en Merel van de Julianaschool) vertelden wij wat hen en nog veel meer leerlingen te wachten staat op De Biltse Schooldag van de duurzaamheid op vrijdag 14 oktober.

Tijdens de persconferentie schilden op de achtergrond vrijwilligers alvast zoete appels voor de soep. Deze bijzondere Biltse tomatensoep wordt tijdens De Biltse Schooldag van de duurzaamheid aan 1.500 leerlingen geserveerd! Zo kunnen zij ervaren hoe lekker een gezonde lunch kan zijn.

Het recept van de soep is van stichting Biltsheerlijk en kun je vanaf vrijdagmiddag 14 oktober 14:00 uur op deze website vinden. Zorgorganisatie Griftenstein hielp bij de voorbereiding van de 225 (!) liter soep. Lokale winkels en telers leverden de ingrediënten.

Bekijk de persconferentie. 👉