Op 14 oktober 2022 was de eerste editie van De Biltse Schooldag van de duurzaamheid. Vanuit de verschillende kernen van Gemeente De Bilt deden er 8 basisscholen uit onder- en bovenbouw mee aan dit bijzondere programma, waarin kinderen spelenderwijs leerden over duurzaamheid en in het bijzonder de Junior Global Goals. Tijdens het programma gingen de kinderen vooral zelf aan de slag met hun handen. Bekijk de fotostream voor een impressie.

De dag begon met een openingsfilm van weerman Reinier van den Berg met een uitleg over de 7 Junior Global Goals. Voor elke school was er een programma op maat gemaakt, met voor elke klas een excursie of gastles door een lokaal bedrijf of organisatie.

Vanuit de gemeente waren burgemeester Sjoerd Potters, wethouder Duurzaamheid Krischan Hagedoorn en wethouder Onderwijs Dolf Smolenaers vertegenwoordigd en er was enthousiasme alom. Vantevoren zijn de burgemeester en wethouders geïnterviewd, klik hier voor de link naar de website van RTV de Bilt.  60 VWO-ers van het Jordan Montessori College Utrecht verrichtten deze dag hand- en spandiensten als vrijwilliger.

De speciale tomatensoep naar een recept van Bilts Heerlijk als lunch was voor iedereen een heerlijke onderbreking van de dag.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie dag. Uit de evaluatie van de kinderen kwam naar voren dat zij veel hebben geleerd over hoe wij beter om kunnen gaan met onze aarde. Veel kinderen gaven aan voortaan afval op te ruimen en (beter) te scheiden, korter te gaan douchen en minder te verspillen. Een prachtig resultaat!

Vierklank was erbij en maakte een verslag van de dag. Klik op onderstaande afbeeldingen om dit verslag te lezen. 👇

Klik hier voor een samenvatting.

Sdvdd-MWW-Rietakker02