We zijn volop gestart met de voorbereidingen van de tweede editie in gemeente De Bilt! Deze is gepland in de tweede week van oktober, wanneer ook de Week van de Duurzaamheid in gemeente De Bilt zal zijn. De basisscholen kunnen zich nu aanmelden!

Uit de eerste editie hebben we ruim 900 beoordelingen van workshops, gastlessen en excursies opgehaald en verwerkt. Een prachtige input om mee te nemen bij het vormgeven van de tweede editie. Enkele mooie en grappige tekstjes die we in de leerlingevaluaties lazen:

  • We moeten het samen doen;
  • Dat een klein idee groot kan worden;
  • Ik deed nog niks, maar nu ik zoveel heb geleerd denk ik wel dat ik meer ga doen;
  • Ik ga mijn appeltje aan de wormen geven.

De tweede editie zal deels door gemeente De Bilt mogelijk worden gemaakt. Super fijn! We zijn er dan alleen nog niet om er een mooi maatwerkprogramma van te kunnen maken. Daarom gaan we een crowdfunding campagne starten. Daarover vertellen we binnenkort meer.

In de voorbereidingen op de tweede editie kwamen we in contact met Wilderpad, een bijzondere organisatie die mensen in contact brengt met de natuur door kennis, inspiratie en handreikingen over eetbare, medicinale en nuttige natuur te delen. Naar hun idee maakten wij een heerlijke cheesecake met aardbeien en eetbare (bloem)blaadjes van de vlier, margriet, kaasjeskruid, Californische slaapmuts, korenbloem en citroenmelisse (rechtsboven), een versie met aardbeien, appel, aalbessen, rozenblaadjes, munt, wederik, margriet, korenbloem en vlier (linksonder) en een versie met aardbeien, banaan, cosmea, citroenmelisse, goudsbloem, klaproos, ijzerhard en korenbloem (rechtsonder).

Wil je ook zo’n mooie en lekkere cheesecake maken? Klik hier voor het recept.