“Een oproep aan iedereen: Werk mee aan onze toekomst!” 

De leerlingen uit de groepen 8 van acht basisscholen, die nu de basisschool gaan verlaten, maakten de eerste editie van De Biltse Schooldag van de duurzaamheid mee in oktober 2022. Ella Prins en David Groothuizen legden van die eerste editie in woord en beeld alles vast. Samen gingen ze met de aanstaande schoolverlaters in gesprek over hoe achtste groepers terugkijken op de Schooldag van de duurzaamheid en ook wat ze straks meenemen naar de middelbare school.

Open dagen van de VO scholen

De leerlingen hebben tijdens de Open dagen van de middelbare scholen ook gekeken en gevraagd naar het Duurzaamheidsbeleid. Veel VO scholen hebben een groene omgeving gecreëerd en besteden in hun lessen aandacht aan Duurzaamheid als thema. Toch zagen de aanstaande basisschoolverlaters op
verschillende scholen nog automaten met blikjes en plastic flessen. Door alles wat zij op de basisschool hebben meegekregen, durven zij het aan om op hun nieuwe middelbare school aandacht te vragen voor een (nieuw) beleid hierop. 

Wil je meer lezen over de boodschappen voor de toekomst die door Roos, Laura, Jochem, Stefan, Cas, Yassir, Floris,Valentijn en Sieb worden gegeven namens alle honderden achtste groepers van de basisscholen? Lees dan het hele artikel in De Vierklank.

We zijn een crowdfunding campagne gestart om de tweede editie van De Biltse Schooldag van de duurzaamheid te kunnen organiseren. Doe je met ons en de kinderen mee? 💚🌎👇