‘Wij schrijven de aarde niet af.’ Dat is het motto van een grote groep dichters uit Nederland en Vlaanderen die zijn aangesloten bij de Klimaatdichters.

Kinderen hebben de toekomst. Veel kinderen hebben interesse in onderwerpen als milieu, droogte, hitte, overstromingen. Grote onderwerpen, die soms ver van huis spelen. Maar ook dichtbij: energiegebruik, water, afval, voedsel- en kledingverspilling. Kortom, goed omgaan met natuur en grondstoffen is belangrijk. Kinderen weten: dat is beter voor mensen en dieren, beter voor de aarde.

De kinderen die meedoen met De Biltse Schooldag van de duurzaamheid krijgen de kans klimaatgedichten te schrijven. In groepjes gaan ze aan de slag en de leerkracht zendt de gedichten in. De jury selecteert de leukste, origineelste, verrassendste klimaatgedichten voor publicatie. En wat is er nu leuker dan gedichten te delen? De jury kijkt uit naar de gedichten! 

Cora de Vos, schrijver en klimaatdichter


Zomerstorm


Opeens was er een zomerstorm

van minstens windkracht tien.

‘Francis’ leek wel een orkaan,

een echte dramaqueen.


Ze zwiepte hoge bomen om.

Wij keken toe en zwegen

toen strandtenten en daken

de hardste klappen kregen.


Wat is er toch met de natuur,

waarom zo overdreven?

Een hittegolf en dan weer storm

en wij maar overleven!