Op sommige scholen hebben de leerlingen zelf een insectenhotel gemaakt. Vond je het zo leuk dat je er ook een aan je buurmeisje of oom wil geven? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten hoe je er een maakt!

Koken voor Vogels

Met de Sem&Saar Knutselpindakaas en Toppings kun je vogels helpen! Welk seizoen het ook is. Bijv. olie en mineralen uit zaden om de winter goed door te komen en eiwitten uit meelwormen voor de jonge vogels in het voorjaar. Hieronder zie je knutselvoorbeelden.

De Sem & Saar Knutselpindakaas wordt op dit moment nog exclusief aangeboden aan deelnemende scholen van een lokale Schooldag van de duurzaamheid. De Knutselpindakaas is (nog) niet los te koop. Mocht u interesse hebben in een grotere hoeveelheid stuur ons dan een mail.

 

 

In Hoorn kwam de Schooldakrevolutie langs op een aantal deelnemende basisscholen. De kinderen leerden alles over schone energie en zonnepanelen in het bijzonder. Wil je weten of jouw dak thuis ook geschikt is voor zonnepanelen? Kijk dan op de website van Duurzaam Bouwloket of check de Zonatlas.